Sfeer vangen in mijn foto’s doe ik graag, vaak met een humoristische insteek.

:o)

een mooie derrière

Na de carnavalsoptocht in Valkenburg liep dit markante koppel de Cauberg naar boven. Op de een of andere manier wist ik dat er een mooie foto in de maak is. Afwachtend met de camera in aanslag word je dan plots beloond op een mooie pose. Focus en #click. De volgende dag stond deze foto prominent in de krant van Limburg.

 

busstop

Het koppeltje bij de bushalte viel me op wachtend in de file. De camera in de aanslag, snel instellen, raampje open, contact, een aanstekelijke lach en handen voor het gezicht. Dat vind ik nu zo mooi aan straatfotografie, toeval en spontaniteit?

 

belgisch geluk #1

Deze twee cyclocross fans van belgische afkomst, stonden plots voor mijn lens. Ze vullen het hele kader en zijn dolblij omdat zojuist hun Wout van Aert wereldkampioen is geworden bij de elite. Dit zijn zo’n momenten die mij energie en waardoor ik het fotograferen zo graag doe.

 

belgisch geluk #2

Met deze markante belgische cyclocross fan had ik kort oogcontact, mag ik? Ja hij knikt … #klik prachtige blik bedankt!

 

mooi geel

Onbewust zoek ik vaak naar overeenkomsten en contrasten in mijn fotografie. Deze mevrouw in gele poncho voor de frietkot vind ik echt aandoenlijk mooi en lief …

 

bestelbusje

Dit busje heb ik 2 keer proberen te fotograferen in de avond. De eerste keer dat ik dit busje zonder deur mijn aandacht trok was na mijn rit terug van de fotografie opleiding. Ik haalde hem in en wist direct een locatie waar ik dit interessante onderwerp mooi zou kunnen vastleggen. In de hoop dat de bestuurder dezelfde route zou nemen was het enkel nog hopen en afwachten. Camera in de aanslag, kader en compositie bepalen, flits of geen flits? Daar hoor ik hem, focus #click En de bestuurder kijkt zelfs in de lens. Ik ben gelukkig!

 

mooi patroon

De achtergrond is net zo belangrijk als voorgrond. Deze mooi compositie zag ik in een flits bij het voorbijlopen. Ik krijg een soort van verliefdheidsgevoel en weet ik dat ik een foto ‘moet’ maken. Kijkende door mijn lens van mijn camera verfijn ik de uitsnede. In de nabewerking thuis voeg ik nog een finishing touch toe.

 

take a seat

Neem gerust plaats en relax in deze zon overgoten huiskamer, ‘gewoon’ in de buitenlucht.

 

de nachtwacht wacht

Een mooie ondergaande zon en de nachtwacht die wacht …
Ik pak de camera, loop rond, niemand die mij ziet en ik geniet!
Stiekem vraag ik me dan toch af wat Rembrandt van deze opstelling zou vinden?
Zou hij geneigd zijn doek, penceel en verf te pakken?

 

fly bye

Zoef een zwaaiend bruidskoppel tijdens mijn eerste bruidsshoot in reportage stijl ~